HTML

Bikini 30

2012-ben lesz harminc éves a Bikini. A blog elsősorban a jubileumra íródó könyvről szól, emellett igyekszik tudósítani a február 18-án rendezendő nagy buli előkészületeiről is.

Plakát

Friss topikok

  • malagacf: Több képet kérhetünk? (2011.09.17. 13:28) Közönség
  • malagacf: Mikor láthatjuk a többi képet?:) (2011.09.17. 13:23) Viktor

Bikini Facebook

Célok és múzsák

mthy 2011.09.26. 13:43

(Előzmények: Lehet-e búcsú?, Kazetta, Playback)

Ismét a zenekarvezetőt, Lojzit idézem az első Bikini könyvből: "Valami azt súgta, hogy nem kell tovább csinálni. Ha nagyon őszinte akarok lenni, el kell mondanom, hogy családi körülmények is közrejátszottak. Persze a magánéletemben korábban is voltak nehéz korszakok, mégis csináltam a Bikinit, mert volt értelme. '92-re azonban elfogytak a célok, s velük együtt eltűntek a múzsák is."

Ahogy a kazettahamisítás és a playback más zenekarokat is tönkretett, úgy többen is érezték a rendszerváltás környékén, hogy már nincs szükség arra a fajta művészetre, amit a "szocializmusban" gyakoroltak. Bornai Tibor és Cseh Tamás azon sóhajtozott, hogy "miről fognak eztán szólni a dalok". Ha ki lehet mondani egyenesen mindent, ha nem szükséges két- és háromértelmű sorokba csomagolni az igazságot. A magyar alternatív és rockzene épp ezzel tette hozzá a magáét a rendszerváltáshoz. S amikor végre elérték a célt, légüres térben találták magukat.

(Németh György karikatúrája, Delmagyar.hu)

Persze csak átmenetileg. Mert időközben kiderült, hogy egyrészt nem igazán biztos, hogy ez volt a cél, másrészt pedig a művészetre minden korban szükség van. A Bikini művészetére is - nem véletlen, hogy 1997-ben visszatért a zenekar, s azóta is alkot, újabb és újabb albumokat készítve.

Lojzi, 2011-ben: "Az előző tébolyult világot újabb tébolyult világ váltotta fel, s idő kellett ahhoz, hogy fel tudjuk venni a rezgését. De úgy gondolom, sikerült, s most fel sem merül bennünk, hogy búcsúkoncertre nevezzük át a jubileumi fellépést. Minden bulin érezzük a közönség szeretetét, már csak miattuk sem hagyhatjuk abba. Fontosak nekik a dalaink, értik, mit akarunk mondani velük. Ráadásul magunk miatt sem hagynánk abba, remek a hangulat a zenekarban, élvezünk minden fellépést, s nagyon várjuk már a februárt, hogy a lehető legjobb körülmények között mutathassuk meg, mit tud a Bikini harminc évesen."

Nem lesz búcsúbuli a jubileumi koncertből!

 

Címkék: búcsú rendszerváltás bikini

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bikini30.blog.hu/api/trackback/id/tr783257653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása