HTML

Bikini 30

2012-ben lesz harminc éves a Bikini. A blog elsősorban a jubileumra íródó könyvről szól, emellett igyekszik tudósítani a február 18-án rendezendő nagy buli előkészületeiről is.

Plakát

Friss topikok

  • malagacf: Több képet kérhetünk? (2011.09.17. 13:28) Közönség
  • malagacf: Mikor láthatjuk a többi képet?:) (2011.09.17. 13:23) Viktor

Bikini Facebook

Az első koncert

mthy 2011.10.05. 13:35

1982. szeptember 4. Reggel felvettem a kockás inget, a szűk farmert és a kínai kosarascipőt, vállra „szimat szatyrot”, csuklóra szalagot babos kendőből, majd irány a Keleti. Egyedül. Gyűlöltem a haverjaimat, mert ugyan többen megígérték, hogy velem tartanak Miskolcra, a Rock-fórum fesztiválra, ám végül mindenki lemondta. Sebaj, nekiindultam egyedül is, mert több kedvencem készült fellépni a Csanyik-völgyben – amiről akkor még nem sejtettem, merre lehet.
 
Hogy végül hogyan találtam rá, már nem rémlik, mint ahogy az eltelt idő sok emléket kitörölt a fesztiválról. Két koncert a kölcsönkapott kismagnó felvételei miatt jobban megmaradt bennem. Az egyik természetesen a Bikinié. Ez volt a zenekar legelső koncertje. Nagy Feró, Németh Alajos, Szűcs Antal Gábor, Vedres József és Németh Gábor, valamint vendégként Török Ádám lepte meg a több ezres közönséget. Méghozzá alaposan, mert mindenki Ricsét várt (a legvégén jött is), helyette viszont nagyon friss, nagyon húzós, helyenként kísérleti muzsikát kapott.
 
A kazetta 1995-ben újra előkerült, a Petőfi Rádió tizenegy részes, Bikiniről szóló sorozatához vittem be, hátha lehet használni, s lehetett is, elhangzott a műsorban néhány dal. Az archívumban talán most is megvan a "csirkebélre" átjátszott felvétel. Ehhez nyilván nem tudunk hozzáférni, ám szerencsére egy másik verzió fellelhető a neten, méghozzá itt. (A blogon még rengeteg "kincs" található, érdemes áttanulmányozni.)
 

Címkék: blog koncert bikini kazetta

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bikini30.blog.hu/api/trackback/id/tr953280010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása