HTML

Bikini 30

2012-ben lesz harminc éves a Bikini. A blog elsősorban a jubileumra íródó könyvről szól, emellett igyekszik tudósítani a február 18-án rendezendő nagy buli előkészületeiről is.

Plakát

Friss topikok

  • malagacf: Több képet kérhetünk? (2011.09.17. 13:28) Közönség
  • malagacf: Mikor láthatjuk a többi képet?:) (2011.09.17. 13:23) Viktor

Bikini Facebook

A könyv: közeli és távolabbi helyeken

mthy 2012.12.05. 10:30

Igazán nem áll szándékomban lakberendezési tanácsot adni olvasóimnak, de szakértőkkel konzultálva arra jutottunk: az idei tél sláger lakásdísze lehet fa (leginkább fenyő) alatt a Bikini könyv.

Beszerzése nem olyan egyszerű, mint a méltán népszerű bejglis szakácskönyveké, úgyhogy megpróbálok segítséget adni a vásárláshoz. Ha valaki hagyományos úton, sétálgatva, nézelődve szeretne hozzájutni, a Libri boltjait ajánlom. Igaz, mint a mellékelt ábra mutatja, nem került túl sok példány az üzletekbe, főkeg vidéken nehézkes ilyen módon Bikini könyvhöz jutni. Úgy hallottam (bár saját szemmel nem láttam), hogy a Media Markt egyes áruházaiban is lehet kapni. A bolti ár elméletben 3990 forint.

Az internetes rendelés lényegesen kényelmesebb, ráadásul ilyenkor némi kedvezményt is kap az ember, a posta- vagy szállítási költség azonban 500-1700 forint között mozoghat. Közvetlenül a kiadótól a Bikini honlapján lehet rendelni (3000 Ft), emellett ott van még a Rock Diszkont (2990 Ft), a books.hu (3112 Ft), a Bookline (3192 Ft) és persze maga a Libri (3791 Ft), valamint a forgalmazó EMI (3990 Ft). Romániai olvasóknak szintén a Bookline (53,6 RON) ajánlható.

libri1.jpg

Címkék: könyv bikini

Szólj hozzá!

Közeli helyeken – Bikini 30

mthy 2012.11.01. 11:11

(Könyvajánló)

2012-ben lett harmincéves a magyar könnyűzene egyik meghatározó együttese, a Bikini. A zenészek nem vártak sokat az ünnepléssel, már februárban közel négy órás koncerten mutatták be az igen komoly életművet. A nyár elejére készült el a dupla CD és DVD a műsor anyagával, a koncertlemezek után pedig most jelenik meg a koncertkönyv.

Maróthy György műve ugyanis a jubileumi koncert menetét követve mutatja be a Bikini együttest. Az olvasó újra ott érezheti magát az előadáson, s közben megismeri a zenekar három évtizedes történetét, valamint a jelenlegi és egyben a leghosszabb ideje együtt lévő tagságot. A Bikini zenészei jubileumi alkalmakkor ritkán tapasztalt őszinteséggel beszélnek életükről, a muzsikáról, a közönségről, vagy akár a politikáról.

A kötet képanyaga is rendhagyó, mert ugyan a jubileumi koncerten készített, igényes fotósorozat az ünnepi hangulatot idézi fel, ám emellett eddig még sosem publikált felvételek kalauzolnak el a kulisszák mögé. Bemutatva, hogyan turnéznak, azaz hogyan muzsikálnak és utána hogyan mulatoznak a Bikini tagjai.

A Közeli helyeken – Bikini 30 kiadója az FMS Bt., forgalmazója az EMI Zenei Kft.

(A változatosság kedvéért most nézzük egy kicsit a hátulját...)

bb2.jpg

Címkék: könyv bikini

Szólj hozzá!

Hamarosan...

mthy 2012.10.17. 12:40

Ha minden igaz, még ma eljut a nyomdába a Bikini könyv. A végleges borító néhány perce készült el, lejjebb látható. Tehát van remény arra, hogy november elején már a könyvesboltokban legyen a dupla CD-hez és a DVD-hez hasonlóan a Közeli helyeken - Bikini 30 címet viselő kötet. Természetesen interneten is megrendelhető lesz, amint tudok linkkel szolgálni, közzéteszem.

Örülök, hogy végre itt tartunk. A szöveg ugye kész volt márciusban, utána kezdődött a képekért való rohangálás. Tavasszal nyilvánvalóan prioritást élvezett a CD és a DVD, nyáron pedig szinte megállás nélkül zajlott a Bikini turné. De most végre ősz van, s nemsokára jön a könyv...

bb1b.jpg

Címkék: könyv bikini

Szólj hozzá!

Boltokban a CD és a DVD!

mthy 2012.06.13. 14:46

Persze nem kell rohanni az üzletekbe, a gép előtt ülve is megrendelhetők a kiadványok. Összeszedtem néhány linket, árakkal együtt.

Rögtön itt van a kiadó, az EMI oldala (a "Közlei" elírás sugallata ellenére az árak forintban értendőek...), a dupla CD 3779, a DVD 3325 Ft. A szállítási költség 1090 Ft, nem darabonként, hanem csomagonként.

A Rock Diszkontnál a dupla CD 3790, a DVD 3390 Ft, a rendelt tételeket a Király utcai üzletben lehet átvenni, a kiszállítás 1290 Ft-ba kerül, ugyancsak csomagonként.

A Bookline esetében több üzletben is átvehető a Bikini 30 - Közeli helyeken, a házhoz szállítás díjairól itt tudhat meg többet, aki dupla CD-t 4171, DVD-t 3601 Ft-ért óhajt vásárolni.

Végül a legkedvezőbb ajánlat az Alexandráé (ha valaki tud még jobbat, írja meg kommentben!), a dupla CD 3229, a DVD 2849 Ft. A szállítás 550 Ft, illetve több mint harminc üzletben is átvehető a megrendelt lemez.

S hogy ne csak pénzről essék szó, Lojzi az m1-ben beszélt a jubileumi koncertet megörökítő kiadványokról. (Sőt, még a könyvről is, bár egyelőre ő sem tudja, pontosan mikor fog megjelenni.)

kozlei.jpg

Címkék: cd dvd bikini németh alajos

Szólj hozzá!

Bikini 30 - a lemez

mthy 2012.06.01. 14:23

A Bikini jubileumi koncertjét megörökítő dupla CD június 11-én kerül az üzletekbe. A kiadótól kapott információ szerint digitálisan már június 4-től meg lehet vásárolni. (Frissítés: itt!)
 
A DVD megjelenése is június 11-re várható. A könyv már a tördelőnél van, előbb-utóbb nyomdába is eljut, ezután derül ki, mikor lesz kapható. Külön köszönet jár a blog olvasóinak, a múltkori felhívásra ugyanis sok kép érkezett, köztük néhány igazán profi felvétel is.
 
A CD, a DVD és a könyv borítóját is Fülöp Csaba tervezte (tervezi), itt a CD-é látható.
 

Címkék: cd könyv dvd bikini fülöp csaba

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása