HTML

Bikini 30

2012-ben lesz harminc éves a Bikini. A blog elsősorban a jubileumra íródó könyvről szól, emellett igyekszik tudósítani a február 18-án rendezendő nagy buli előkészületeiről is.

Plakát

Friss topikok

  • malagacf: Több képet kérhetünk? (2011.09.17. 13:28) Közönség
  • malagacf: Mikor láthatjuk a többi képet?:) (2011.09.17. 13:23) Viktor

Bikini Facebook

Money for Nothing

mthy 2011.12.08. 11:38

Ahogy beszélgetek a Bikini tagjaival, úgy kezd egyre inkább kirajzolódni, hogy nem véletlenül lettek zenészek - sőt, talán nem véletlenül kötöttek ki ugyanabban a zenekarban. Nem sorolom az életutak hasonlóságait, inkább csak egyetlen érdekes példát említek, epizódok következnek Lukács Peta és Mihalik Viktor gyerekkorából.
 
Peta: "Apának volt egy akusztikus gitárja, orosz katonától vette, állítólag már egész kicsi koromban nyúlkáltam felé. Ez az első, nem saját emlékem a hangszerről. Ami már biztosabban rémlik, hogy amikor a Money for Nothing, vagy a Final Countdown szólt, mindig előkaptam a teniszütőt egy kis léggitározásra... Talán innen vette le apám, hogy gitározni volna kedvem, 1988-ban, tízévesen meg is kaptam első villanygitáromat."
 
Viktor: "Többekkel ellentétben nem úgy váltam dobossá, hogy nem ment a gitározás és hátraküldtek. Tényleg érdekelt a dob, mögötte tudom igazán kiélni magam. Más hangszer nem is izgat, bár remek léggitáros is vagyok... Akkoriban még nem létezett videós oktatás, lemezekről szedtünk le figurákat. Nagy kedvencem volt a Dire Staits első albuma, arról is a Sultans of Swing. Vagy egy jóval későbbiről a Money for Nothing."
 
Nos, most nem léggitározás következik, hanem a Money for Nothing, hátha valaki nem ismeri...
 

 

Címkék: lukács peta mihalik viktor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bikini30.blog.hu/api/trackback/id/tr153447727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása